Livvakten

Förord

Hej mitt namn är Stefan Ewertson och jag har arbetat inom Polisen i cirka 40 år. Har också arbetat på Säpo som livvakt för Kungafamiljen, och för många statsministrar och andra topptjänstemän i makteliten – både i Sverige och utomlands. Har bland annat tagit hand om säkerheten för olika presidenter och Kungar när de varit på statsbesök i Sverige. Jag har också haft många utlandstjänster, som att varit med i Bosnien under Kosovo kriget för att utbilda och hjälpa lokala poliser i deras svåra arbete, har också jobbat vid Olympiska spelet i Atlanta 1996, och mycket mer.

Den här boken handlar om det svåra livvakts- och polisyrket. Boken berättar också om mig som person och mina närmaste arbetskamrater inom Polisen. I detta yrket händer det mycket som för det mesta aldrig syns i media.

Jag har alltid varit nöjd med och lojal på mitt arbete, både som polis och som livvakt. Mitt liv har varit händelserikt. Och jag har haft äran att träffa stora människor, till exempel Nelson Mandela som var en av de snällaste och trevligaste person jag har mött.