Böcker

Kommer hösten 2020


Droghelvetet

”Droghelvetet” det är en sann historia om en ex grov kriminell Kimmo Harjula. Han är en före detta drog och alkohol missbrukare.

Hans föräldrar var missbrukare, och hans pappa var sadistisk tyrann som började misshandla och tortera honom regelbundet redan när han var liten. Han blev också sexuell utnyttjade när han var barn, och fick uppleva fruktansvärda saker i sitt hem. För att klara det dagliga tortyr liknande livet, började han redan i sju års ålder sniffa lim, röka hasch, och dricka alkohol.

Han blev kriminell redan som ung, och han blev placerade totalt i 46 stycken olika fosterhem redan när han var barn. Efter tonåren fortsatte han sin kriminella liv och han har suttit 14 år i olika fängelser. Han gjorde tre olika mordförsök på sin pappa, innan han lyckades ta sig ur missbruket och det kriminella livet till slut. Han utbildade sig till terapeut och är idag en fri man.

Läs hans otrolig överlevnads historia och vad droger kan göra för människan. Boken kommer ut på engelska och spanska i Juli 2019 och säljes i www.amazon.com.

Boken kommer ut på svenska och finska i September 2019 den kommer att säljas i online bokhandel som www.adilibris.se, www.bokus.com, www.cdon.com mm samt i alla vanliga bokhandel i Sverige och Finland.Livvakter

Livvakter: Mitt namn är Stefan Ewertson, jag har arbetat inom Polisen under cirka 40 år. Har också arbetat på Säpo som livvakt för kungafamiljen, många statsministrar och andra topptjänstemän i makteliten både i Sverige och utomlands. Har bland annat tagit hand om säkerheten för olika presidenter och kungar när de varit på statsbesök i Sverige.

Jag har också haft många utlandstjänster: Varit med i Bosnien under Kosovokriget för att utbilda och hjälpa lokala poliser i deras svåra arbete, jobbat vid Olympiska spelet i Atlanta 1996, och mycket mer.Den här boken handlar om livvakts- och polisyrket och de svårigheter som finns där. Boken berättar även om mig som person och mina närmsta arbetskamrater inom Polisen. I detta yrket händer det mycket som sällan syns i media.

Jag har alltid varit nöjd med, och lojal gentemot, mitt arbete  både som polis och som livvakt och har haft ett händelserikt liv. Jag har haft äran att träffa stora människor, till exempel Nelson Mandela som var en av de snällaste och trevligaste personerna jag har mött.Savannen

Huvudpersonen i boken är den lilla pälsmössan som heter Nilen.

Nilen hör till familjen Pälsmössa. Familjen består av lillebror Keps, mamma Pälsmössa och pappa Pälsmössa samt farfar Sobel Pälsmössa. Farfar Sobel är den äldste och den klokaste som bor i byn. Familjen bor i den gemensamma byn som ligger vid stranden. De har ett litet hus med halmtak, liksom alla andra bybor. Den som bestämmer I byn är Nilens farfar, Sobel Pälsmössa. Det är till honom man går om man behöver få råd eller hjälp. Han är mycket respekterad i byn. Nilen och de andra barnen i byn har många gånger hört skräckhistorier om vad som finns bortom Savannen. Ofta handlar historierna om stora och farliga fabriker där de tillverkar päls och skinn. Pappa Pälsmössa och mamma Pälsmössa har alltid varnat sina barn om hur farligt det är att lämna byn utan sällskap av någon vuxen. Ved är väldigt viktigt för personerna som bor i byn. Den behövs för att göra upp eld och för att kunna laga mat. En dag är det dags för byborna att lämna byn för att plocka ved. Plötsligt märker mamma Pälsmössa att barnet Keps har försvunnit från de andra. De bybor som är kvar i byn försöker hitta honom. Hur man än letar så går det inte att hitta honom! När byborna kommer tillbaka till byn samlas de på samlingsplatsen och de bestämmer sig för att alla vuxna söka reda på Keps tillsammans. Barnen får stanna kvar i byn tillsammans med farfar Sobel där det är tryggt.